Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenesen arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
506
Egy kovex négyszög szögeinek mértéke egyenesen arányos a 4, 5, 6, 9 számokkal. Számítsd ki a négyszög szögeinek mértékét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x=(360°)/(4+5+6+9)=15°`

A szögek nagyságai:

`4*x=4*15°=color(red)(60°)`

`5*x=5*15°=color(red)(75°)`

`6*x=6*15°=color(red)(90°)`

`9*x=9*15°=color(red)(135°)`

A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0