Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A ` VAO ` háromszög derékszögű, ebben Pitagorasz tétellel: ` VO = \sqrt{12^2-(6\sqrt{2})^2} = \sqrt{72}`

b) A ` VOM ` derékszögű háromszögben, ` OM = 3\sqrt{2} ` mivel ez az alapnégyzet középvonalának a fele. Innen ismét Pitagorasz tétellel: ` VM = \sqrt{(\sqrt{72})^2+(3\sqrt{2})^2} = \sqrt{90} `

c) A kérdéses mennyiség az előbbi ` VOM ` háromszögben, az ` M ` csúcsnál lévő szög tangense, azaz a háromszögben a szöggel szemközti befogó és a szög melletti befogó hányadosa: ` \text{tg } \angle VMO = \frac{VO}{OM} = \frac{\sqrt{72}}{3\sqrt{2}} = \frac{\sqrt{72}}{\sqrt{18}} = \sqrt{4} = 2`
Módosítva: 3 éve
1