Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni teljes levezetése.

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
3.5 liter?-ad része a 60 dl-nek?
5 tanuló hányad része a 30 fős osztálynak?
4.5 m hányszorosa a 2.5 m-nek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

60 dl az 6 l.

Így számolod: `3.5/6` = `7/12` Hét tizenketted része.

2,

`5/30=1/6`; egy hatod része.

3,

`4.5/2.5` = `9/5` = 1,8-szerese.
0