Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
654
Mekkora sebességre gyorsította fel Timi, a curlingjátékos a 20 kg tömegű követ, ha az az elengedéstől számított 27,9m-re állt meg? Mennyi munkát kellett a felgyorsításhoz végezni? A súrlódási együttható 0,0015
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Munkatétel:

`SigmaW_1=SigmaW_2`

`1/2*m*v^2=F_s*s`

`1/2*m*v^2=m*g*μ*s`

`v=root()(2*g*μ*s)`

`v=root()(2*10*0,0015*27,9)`

`v=0,91m/s`

`W=1/2*m*v^2=8,37J`
0