Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugó hosszváltozása

Főoldal » Középiskola » Fizika
374
Mekkora lesz a annak a rugónak a hosszváltozása amit 10 kg tömeggel terhelünk, ha a direkciós erő 1200N/m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_r=F_s`

`D*deltax=m*g`

`deltax=(m*g)/D` = `(10kg*10 m/s^2)/(1200 N/m)` = `0.08dot(3)` m = `ul("8,"dot(3)" cm")`.
0