Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, szabadesés

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Hogyan számítható ki, ejtőzsinór készítése nélkül, hogy:
—egy 160 cm magas zsinórra 15 cm enként az aljáról rákötünk anyacsavarokat. Aztán elejtsük. Mennyi idő telik el a csavarok egymás utáni kuppanása között a földön??
—egy 160 cm magas zsinórra 0-10-40-90-160 centiméterenként anyacsavart kötünk újra. Mennyi lesz a puppanások közti különbség a földön??? A mérési adatokról készíts excelben diagramot a kettő mérésről, és a kuppanások közti időről.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`s=g/2*t^2` `rightarrow` `t=root()((2*s)/g)`

1. oszlopba beírod a távolságokat

2. oszlopba az időt ('=GYÖK((2*A2)/1000)') (az 1000-rel való osztás a g=10 és a cm-m váltás miatt)

3. oszlop az idők különbsége ('=B3-B2')

1