Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
323
Mekkora a 180 ellenállású fogyasztón átfolyó áram erőssége, ha 90V feszültségű áramforrásra kapcsoljuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
R = 180 Ω
U = 90 V

R = U/I
180 = 90/I /*I
180*I = 90 /:180
I = 0,5 A
1