Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
693
4303., 4304., 4305. feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria, térfogat, felszín, Középiskola, sűrűsség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`bb"4304. Feladat:"`

`V=3,8*2.5*2,38`
`V=22,61dm^3 `
`60*22,61=1356,6dm^23`

`"tömeg"="sűrűség"/"térfogat" `
`ρ=m/V => m=ρ*V `
`m=0,8*1356,6=1085,28 kg `

`m=1085,28 kg`


`bb"4305. Feladat:"`

`testátló = t `

`t=sqrt(a^2+b^2+c^2) `
`sqrt(325)= sqrt(12^2+9^2+c^2) `
`325=144+81+c^2`
`100=c^2`
`c=10 `

Megkeresed a függvénytáblázatban a felszín és a térfogat képletet és behelyettesítesz!
0