Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Hogyan kell kiszámolni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

f = 2,4 GHz = `2.4*10^9` `1/s`

`lambda=c/f` = `(3*10^8 m/s)/(2.4*10^9 1/s)` = 0,125 m

`E=h*f` = `6.63*10^(-34) J*s*2*10^9 1/s` = `1.326*10^(-24)` J

T = `1/f` = `1/(2.4*10^9)` = `4.1dot(6)*10^(-10)` s

2,

t = 12 s

v = 340 `m/s`

s = `v*t` = `12*340` = 4080 m = 4,08 km
0