Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

CH4 + 2O2 = CO2 + 2H2O A fenti reakcióban az entrópiaváltozás -5,15 J/mol*K. Mi az a hőmérséklet amelyen a folyamat egyensúlyban van? a reakcióhő -802,3 KJ/mol.

Főoldal » Középiskola » Kémia
392
CH4 + 2O2 = CO2 + 2H2O
A fenti reakcióban az entrópiaváltozás -5,15 J/mol*K. Mi az a hőmérséklet amelyen a folyamat egyensúlyban van?
a reakcióhő -802,3 KJ/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`DeltaH=T*DeltaS`

`T=(DeltaH)/(DeltaS)` = `(-802.3)/(-5.15)` = 155,78 K
0