Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom elore is!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
552
Egy ló tömege 300 kg.Egy patájának felülete 60 négyzetcentiméter.Mekkora nyomást gyakorol a földre ha áll?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szerintem: Ugye a nyomás kiszámítása p=F/A azaz, nyomóerő/erő által nyomott felület nagysága
Ezután behelyettesítünk, és így szól a képlet: p=300/4*60= 1,5 Pa, tehát 1,5 Pa nyomást gyakorol a földre, ha áll! ((Azért szorozzuk meg a 60-at 4-el mivel, 4 patája van!))

Remélem segítettem! :)
Módosítva: 8 éve
0