Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek !

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
két szám Aránya 5:9 öszegük 280 melyik az a 2 szám
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`5x+9x=280`

`14x=280`

`x=20`


Az egyik szám: `5 * x = 5 * 20 = color(red)(100)`

Másik szám: `9 * x = 9 * 20 = color(red)(180)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válasz elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0