Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(a^(1/2)*root(3)(a^2))/(root(4)(a^3)*a^(-5/6))=(a^(1/2)*a^(2/3))/(a^(3/4)*a^(-5/6))=(a^(7/6))/(a^(-1/12))=a^(7/6-(-1/12))=color(red)(a^(5/4))`



b.)
`(root(5)(b^-3)*b^(-3/10))/(sqrt(b^-1)*root(10)(b^-7))=(b^(-3/5)*b^(-3/10))/(b^(-1/2)*b^(-7/10))=(b^(-9/10))/(b^(-6/5))=b^(-9/10-(-6/5))=color(red)(b^(3/10))`



A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0