Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`5/(9sqrt5)=5/(9sqrt5)*(sqrt5)/sqrt5=(5*sqrt5)/(9sqrt5*sqrt5)=(5sqrt5)/(9*5)=color(red)(sqrt5/9)`



2.)
`(3sqrt7)/(7sqrt3)=(3sqrt7)/(7sqrt3)*sqrt3/sqrt3=(3sqrt7*sqrt3)/(7sqrt3*sqrt3)=(3sqrt7sqrt3)/(7*3)=color(red)(sqrt21/7)`



3.)
`(6-7sqrt2)/(4sqrt2)=(6-7sqrt2)/(4sqrt2)*sqrt2/sqrt2=((6-7sqrt2)*sqrt2)/(4sqrt2*sqrt2)=(6sqrt2-7sqrt2*sqrt2)/(4*2)=color(red)((3sqrt2-7)/4)`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0