Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
377
Mennyi idő alatt haladt át egy vezető kersztmetszetén 5•10¹⁹ elektron, ha az áramerősség 2 A volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Valaki segíte na?
0

1 mol elektron az `6*10^(23)` db, ennek áthaladásakor 96500 C töltés halad át.

`5*10^(19)` db elektron esetén `(5*10^(19))/(6*10^(23))*96500` = 8 C

t = `Q/I` = `("8 C")/("2 A")` = `ul("4 s")`.
1