Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia témazáro

Főoldal » Általános iskola » Kémia
411
Csatolom a 4feladat a másik képen találhato
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
3.
a) nem, mert mindhárom fehér szagralan szilárd por
b) A keményítő (nem oldódik teljesen)
c) keményítő kolloidális oldatképződés (?)
d) kolloid
e) A konyhasóoldatban fehér csapadék keletkezik
f) Keményítőoldatban lokálisan indigó mélykék (simán (mély)kék is elég, de liláskéknek is mondják egyesek) színelváltozást tapasztalunk
g) Amilopektin és amilóz nem tudom mit jelent a jelképszerű de ilyen spirál alakú...
képet csatolok
B rész
a) Többet is. A keményítő oldat opálos, és a tojásfehérje is
b1) tojásfehérje, keményítő
b2) keményítő kék színváltozás
c) keményítő, kolloid oldat keletkezése
d) répacukor színmélyülés, sötétedés, folyósodás (karamelizálás)
e) Nitrogén
f) egyszerűség kedvéért csak glükóz képet csatolom

4.
CaCO3 + H2CO3 =Ca(HCO3)2
CuO + HCl = CuCl2 + H2O
C6H12O6 + 6 O2 = 6 CO2 + 6 H2O
ZnS2 + 5/2 O2 = ZnO +2 SO2
Ca(HCO3)2 = CaCO3 + CO2 + H2O
ZnS2 + 2HCl = ZnCl2 + H2S
Ag+ + Cl- = AgCl (Nem mondta hogy nem lehet ionegyenlet)
6 CO2 + 6 H2O = C6H12O6 + 6 O2

5. Erre sajnos most nincs időm, de a könyvben általában minden benne van, ha van kérdés bármelyik tulajdonságról szívesen válaszolok, csak írd le :)
Lehet félreírtam valamit, mert nincs elég koffein a szervezetemben : p
Módosítva: 3 éve
0