Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
415
kör kerülete: 8 feladat január 20-ig
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

A nagymutató (percmutató) egy nap alatt 24-szer fordul körbe.

`l=24*(2*r*pi)` = `24*2*1.2*3.14` = 181 cm = 1,81 m utat tesz meg.

b,

A másodpercmutató 60-szor ennyit fordul.

`l_2` = `60*l` = `60*181` = 10860 cm = 108,6 m utat tesz meg.

c,

I. A percmutatónak `42195/1.81` = 23312 napig kéne mennie ekkora úthoz (63,9 év).

II. A másodpercmutatónak `42195/108.6` = 388,5 napig (alig több, mint 1 év).
0