Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = x cm

b = x+6 cm

c = 12 cm

`gamma`= 60°

koszinusztétel:

`c^2=a^2+b^2-2*a*b*cosgamma`

`12^2=x^2+(x+6)^2-2*x*(x+6)*cos60°`

`144=x^2+x^2+12x+36-x^2-6x`

`x^2+6x-108=0`

`x_(1,2)=(-6pmroot()(6^2+4*108))/2`

`x_1`=7,82 cm = a

`cancel(x_2=-13.82)`

x+6 = 13,82 cm = b

`(sinalpha)/(singamma)=a/c`

`sinalpha=(a*singamma)/c` = `(7.82*sin60)/12` = 0,56

`alpha` =34,3°

`beta=180-(alpha+gamma)` = `180-(34.3+60)` = 85,7°.
1