Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legnagyobb szög a leghosszabb oldallal szemközti szög.

koszinusztétel:

`a^2=b^2+c^2-2*b*c*cosalpha`

`cosalpha=(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)` = `(12^2+9^2-19^2)/(2*12*9)` = -0,63

`alpha` = 129°.
1