Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
szinusztétel:

`a/b=(sinalpha)/(sinbeta)`

`sinbeta=(sinalpha*b)/a` = `(sin55.6*21.3)/26` = 0,676

`beta` = 42,53°

`gamma=180-(alpha+beta)` = `180-(42.5+55.6)` = 81,9°

`a/c=(sinalpha)/(singamma)`

`c=(a*singamma)/(sinalpha)` = `(26*sin81.9)/(sin55.6)` = 31,2 cm
1