Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, y=x+4

Meredekség:1 ; tengelymetszet:1

2, y=x-2

meredekség:1 ; tengelymetszet: -2

3, y=2x+1

meredekség: 2 ; tengelymetszet: 1

4, y=2x-3

meredekség: 2 ; tengelymetszet: -3

5, y=3x-2

meredekség: 3 ; tengelymetszet: -2

Másodfokú függvények:

1, `y=x^2-1`

Függvénytranszformációk:

`y=x^2` alapfüggvény

`y=x^2-1` eltolás az y tengely mentén negatív irányba 1 egységgel

2, `y=x^2+2`

függvénytranszformációk:

`y=x^2` alapfüggvény

`y=x^2+2` eltolás az y tengely mentén pozitív irányba 2 egységgel

3, `y=(x-3)^2-4`

függvénytranszformációk:

`y=x^2` alapfüggvény

`y=(x-3)^2` eltolás az x tengely mentén pozitív irányba 3 egységgel

`y=(x-3)^2-4` eltolás az y tengeéy mentén negatív irányba 4 egységgel

Ábrák
0