Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?Az egyenleteket kellene kiszámolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7,

`2(2x-3)+6(x-4)=-2(3x-1)`

`4x-6+6x-24=-6x+2`

`10x-30=-6x+2` /+6x

`16x-30=2` /+30

`16x=32`

`ul(x=2)`

8,

`3(3x-9)=9x-15+3(x+6)`

`cancel(9x)-27=cancel(9x)-15+3x+18`

`-27=3x+3` /-3

`3x=-30` /:3

`ul(x=-10)`

9,

`2(8x-15)-4(x-4)=-2(6x-35)`

`16x-30-4x+16=-12x+70`

`12x-14=-12x+70` /+12x

`24x-14=70` /+14

`24x=84` /:6

`ul(x=84/24=7/2)`
0