Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?Az egyenleteket kellene kiszámolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

`3(3x-1)-5(2-7x)=15-(4x+4)`

zárójelbontás

`9x-3-10+35x=15-4x-4`

összevonás

`44x-13=11-4x` /+4x

`48x-13=11` /+13

`48x=24` /:48

`ul(x=1/2)`

5,

`36-3(6x+5)=24-4(5x-1)`

`36-18x-15=24-20x+4`

`21-18x=28-20x` /+20x

`21+2x=28` /-21

`2x=7` /:2

`ul("x="7/2)`

6,

`3(3x-4)=6(x-3)-3(x+6)`

`9x-12=6x-18-3x-18`

`9x-12=3x-36` /+12

`9x=3x-24` /-3x

`6x=-24` /:6

`ul(x=-4)`.
0