Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`x+3=2x-5` /-x

`3=x-5` /+5

`ul("x=8")`

Ellenőrzés:

`8+3=2*8-5`

`11=11`

2,

`2x-4=3x+4` /-2x

`-4=x+4` /-4

`ul("x=-8")`

Ellenőrzés:

`2*(-8)+3=3*(-8)+4`

`-16+3=-24+4`

`-13=-13`

3,

`25-73x+26+39x=x+97-81x+41`

összevonás

`51-34x=138-80x` /+80x

`51+46x=138` /-51

`46x=87` /:36

`ul(x=87/46)`

Az ellenőrzést meghagyom neked.
0