Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A szánkónál is hasonló a helyzet, itt felírva a mozgásegyenletet:

`F_h-mu*m*g=0` , ugyanis a test nem gyorsul, itt nulla az eredő erő.

a,

`F_h=mu*m*g` = `35*0.02*10` = `ul("7 N")` havon és

b, =`35*0.25*10` = `ul("87,5 N")` betonon.
1