Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
310
Sziasztok!Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy rajz sokat segít (ábra)

A függőleges irányú erőket most nem nézzük, ugyanis a test függőlegesen nem mozdul el.

A vízszintes irányú erők:

`F_h` húzóerő és `mu_0*m*g` súrlódási erők. Felírjuk a mozgásegyenletet:

`F_h-mu_0*m*g=m*a`

`65-mu_0*15*10=15*4`

`mu_0=(65-15*4)/(15*10)` = `ul(0.0dot(3))`.
0