Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Terület számolható a ` T= \frac{ab\sin \gamma}{2} ` képlettel, mert tudunk két oldalt és a közrezárt szögüket. Kerülethez pedig koszinusztétellel lehet a harmadik oldalt számolni: ` c^2=a^2+b^2-2ab\cos \gamma `. Ezek viszont csak a b,c,d részhez kellenek, az a részben derékszögű háromszögünk van, ezért ott lehet a sima alap*magasság/2 és a pitagorasz tétellel is számolni.
Módosítva: 3 éve
0