Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számitás

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Egy kocka minden éle 4cm. A kockát kékre festettük, majd száradás után lapjaival párhuzamos síkokkal 1 cm élű kis kockára vágtuk szét. Véletlenszerűen kiválasztva egy ilyen kis kockát, mekkora annak a valószínűsége, hogy annak pontosan egy lapja piros? válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kockát szétvágva `4^3`= 64 db kiskockára vágjuk.

Olyan kockák keletkeznek, amelynek: 0,1,2,3 oldal festett.

1 lapja festett `2*2*6` = 24 db kiskockának.

A valószínűség tehát `24/64` = 0,375 (37,5 %)
0