Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Sziasztok valaki tudna segíteni?
Csatoltam képet , a C feladattal kérném segítségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=x
b=2x+10
c=2x-20

X+(2X+10)+(2X-20)=180
X+2X+10+2X-20=180
5X-10=180
5X=190
X=38
0