Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A pontból B pontba 20 nap alatt, B pontból A pontba 30 nap alatt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
A pontból B pontba 20 nap alatt, B pontból A pontba 30 nap alatt jut el. Tudjuk hogy egyszerre indulnak el. Hány nap mulva találkoznak?

VI osztályos módon kéne megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 nap alatt az egyik megteszi az út `1/20` részét, a másik pedig az `1/30` részét.

1 nap alatt együtt megteszik az út `1/20+1/30` = `3/60+2/60` = `(3+2)/60` = `5/60` = `1/12` részét.

Tehát `ul("12")` nap alatt teszik meg együtt az út `12*1/12` = `12/12` részét, vagyis a teljes utat (akkor találkoznak).
1