Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia megoldàs

Főoldal » Általános iskola » Kémia
341
Cink és sósav frakciójával gidrogengazt állítunk elő.Hany gramm cink,illetve hány gramm 15tomegszazalekos sósav szükséges 10g hidrogén előállításahoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`Zn` + 2 `HCl` = `ZnCl_2` + `H_2`

`A_r(Zn)` = 65,4

`M_(H_2)` = 2 `g/(mol)`

`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

10 g hidrogéngáz az 5 mol. 5 mol hidrogén keletkezik:

a, 5 mol cinkből, ami `5*65.4` = `ul("327 g")`

b, `2*5` = 10 mol HCl-ből, ami `10*36.5` = 365 g.

100 g oldatban van 15 g HCl

Mennyi oldatban van 365 g HCl?

x= `365/15*100` = `ul("2433 g")` a HCl-oldat tömege.
0