Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi. [8]

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Üdv mindenki. Hónapok után ismét segítséget szeretnék kérni valakitől.
Nem pontosan értem a függvényeket, ezzel együtt a házit.

https://imgur.com/a/ykaKRuA

Valaki tudna segíteni a háziban egy kisebb magyarázattal is?
A feladatok a teljes 5 és a 7 a,b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5,

x helyére beírod az adott számot és kiszámolod f(x) értékét.

a, `f(x)=1/3*6+2` = `2+2` = `ul("4")`

b, `f(x)=1/3*1/2+2` = `1/6+2` = `ul(2 1/6)`

c, `f(x)=1/3*(-261)+2` = `-87+2` = `ul("-85")`.

7,

Az egyenes általános egyenlete: `y=mx+b`, ahol

m a meredekség, vagyis egységnyi növelésre mennyit nő a függvény értéke.

b a tengelymetszet, ahol az y tengelyt metszi a függvény.

a, `f(x)=x+2`

Itt m=1 és b =2. Az y tengelyt a (0;2) pontban metszi és ha egyet haladsz jobbra, akkor eggyel nő a függvény értéke

b, `g(x)=2x+1`

Itt pedig m=2 és b=1. Az y tengelyt a (0;1) pontban metszi és egyet jobbra-egyet fel.

Ábra
0