Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1335
Sziasztok a segítségeteket kérném ebben a feladatban:Vali négyszer annyi idős,mint Kata.4 év múlva azonban már csak kétszer annyi idős lessz.Hány évesek most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Vali 4x éves, Kata x éves.

4 év múlva Vali 4x+4 éves lesz, Kata pedig x+4 éves.

A felírható egyenlet:

`4x+4=2(x+4)`

`4x+4=2x+8`

`2x=4`

x = 2

Kata tehát 2 éves, Vali `4*2=8` éves. 4 év múlva Kata 4+2=6 éves lesz, Vali 8+4 = 12 éves lesz, vagyis kétszerannyi, mint Kata.
0