Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Dóri szüleivel és testvérével az étteremben 4 menüt és 4 pohár ásványvizet rendelt,összesen 3840 Ft-ot fizettek.Mennyibe került egy menü,ha tudjuk,hogy egy ásványvíz 120 Ft volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`4*m+4*á=3840`

`4*m+4*120=3840`

`4*m+480=3840` /-480

`4*m=3360` /:4

m = `3360/4` = 840

Egy menü 840 Ft-ba kerül.
0