Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jónapot! Segítséget szeretnék kérni. Elakadtam ebben a feladatban, segítenének nekem?

Főoldal » Középiskola » Kémia
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`HCOOH` `Leftrightarrow` `HCOO^-` + `H^+`

c=0.575 `(mol)/(dm^3)`

`[HCOO^-]` = `[H^+]` = `10^(-2)` `(mol)/(dm^3)`

`[HCOOH]` = `c-[H^+]` = 0,565 `(mol)/(dm^3)`.

`K_s=([HCOO^-]*[H^+])/([HCOOH])` = `(10^(-2))^2/0.565` = `1.77*10^(-4)`

`alpha` = `([H^+])/c` = `10^(-2)/0.575` = 0,017 (1,7 %).
1