Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Hasonlóság derékszögű háromszögekben
a = 20
m = 16
b = ?
c = ?
mc = ?
p = ?
q = ?

A válaszokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, sos, házi, Házi feladat, Derékszögű háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`p=sqrt(20^2-16^2)=12`


`16=sqrt(12q)`

`q=(16^2)/12=64/3`


`20=sqrt(12c)`

`c=(20^2)/12=(100)/3`


`b=sqrt((100)/3*(64)/3)=80/3`
0