Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Tudnátok segíteni? Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen x fő a zenekar

x/2 fő játszik egy hangszeren, 1 fő játszik 4 hangszeren, és x - (x/2) - 1, azaz (x/2) - 1 maradt akik 2 hangszeren játszanak

Felírhatunk egy egyenletet a hangszerek számára:
32 = x/2 * 1 + 1 * 4 + ((x/2)-1) * 2
rendezve: 32 = 3/2 x + 2
30 = 3/2 x
30*2 / 3 = x
20 = x azaz 20 fő van a zenekarban
1