Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segíts ha tudsz

Főoldal » Középiskola » Matematika
689
Máténak 1600 Ft-tal több pénze van, mint Gergőnek. a két gyerek pénzének aránya 9:5. Mennyi pénzük van külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Máténak van x forintja, Gergőnek x-1600 forintja.

`x/(x-1600)=9/5`

`9(x-1600)=5x`

`4x=9*1600`

x = 3600

Máténak 3600 Ft-ja van, Gergőnek 2000 Ft-ja.
2