Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kis segítséget elfogadok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Valaki letudja írni a menetét? Hiába írom le 2x mindig más a megoldás, de lehetséges hogy rosszul írtam be a képletet... Csak a C feladat kell..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két eset lehetséges (ábra)

a = 125 m

b = 221 m

`alpha=42°35'` = 42,58°

Koszinusztétel:

`c_1=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)` = `root()(125^2+221^2-2*125*221*cos42.58)` = 154,22 m

`c_2=root()(a^2+b^2-2*a*b*cos(180-alpha))` = `root()(125^2+221^2-2*a*b*cos137.42)` = 324,26 m
1