Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS SEGITS RAJTAM

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Egy mértani sorozat 79. tagja 150, a 80. tagja 300. Mi a 82. tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A mértani sorozat két szomszédos tagját ismerjük. A hányadosuk adja a sorozat kvóciensét:
q=300/150=2

A sorozat egy tagját úgy kapjuk, hogy a megelőzőt megszorozzuk a kvócienssel.
A 82. tagot számolhatjuk a 80-ikból: a82 = 300 · 22 = 300 · 4 = 1200
0