Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A és B város

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
A és B város egymástól 36 km-re van. A-ból 6 órakor indul 1 biciklis. 12 km-t tesz meg óránként. B-ből 7:30-kor indul egy biciklis. 8 km-t tesz meg óránként. Hány órakor és A-tól hány km-re találkozik a két biciklis
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I.
`v_1=12` `(km)/h`

`t_1=x`

`s_1=12x`

II.
`v_2=8` `(km)/h`

`t_2=x-1.5`

`s_2=8(x-1.5)`

`s=36`
`s=s_1+s_2`

`12x+8(x-1.5)=36`

`12x+8x-12=36`

`20x=48`

`x=2.4`

tehát:
`t_1=2.4` `h`

`s=12*2.4=28.8` `km`

Tehát a válasz:

8 óra 24 perckor, az A várostól `28.8` kilométerre találkozik a két biciklis.
1