Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek holnapra kellene egyenlettel!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
639
Egy csoport kirándulása alkalmával három szállodában szállt meg. Az első és a második szállodában összesen 80 fő. A harmadik szállodában kétszer annyian voltak, mint az elsőbe. Ezzel egyidőben az első szállodából is átmentek a másodikba 9-en, így az első és a második szállodában ugyanannyian lettek.

Hány fő volt eredetileg a második szállodában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az elsőben: x
másodikban: 80-x
harmadikban: 2x
fő volt.
9 fő elmegy az elsőből: x-9
ez a 9 fő a másodikba megy: 80-x+9
Így ugyanannyian lettek az elsőben és a másodikban:
x-9= 80-x+9 /összevonás, rendezés
2x=98
x=49
A másodikban: 80-x=80-49=31 fő volt.
Az első szállodában tehát 49 fő volt, a másodikban 31 fő, és a harmadikban 2x fő, azaz 2*49=98 fő.


Módosítva: 3 éve
0

miért válaszolok olyannak aki nem köszöni meg?
0