Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Mint az előzőnél, teljes négyzetté alakítod.

a, `x^2+6x+10` = `(x+3)^2-9+10` = `(x+3)^2+1`

A mimimum az x=-3 helyen lesz, értéke 1.

b, `25x^2-10x-2` = `25x^2-10x+1-3` = `(5x-1)^2-3`

A minimum az x=`1/5` helyen lesz, értéke -3.

c, `x^2-4x+6` = `(x-2)^2-4+6` = `(x-2)^2+2`

A minimum az x=2 helyen lesz, értéke 2.

d, `(x-1)(x-2)+x` = `x^2-3x+2+x` = `x^2-2x+2` = `(x-1)^2-1+2` = `(x-1)^2+1`

A minimum az x=1 helyen lesz, értéke 1.
0