Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A feladatot is olvasátok el

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
És oldjátok meg nagyon köszönöm ha bárki megoldja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem számoltam ki a megoldásokat, de itt egy mód, hogy hogyan tudod te kiszámolni.

100-nak a 10%-a: Meg kell szoroznod a -nak, -nek raggal ellátott számot (100-at) a % jellel ellátott szám századával (10/100=0,1)

Tehát a megoldás 100*10/100=100*0,1=10

Másik példa: 25-nek a 30%-a: 25*30/100=25*0,3=7,5

Remélem tudtam segíteni.
Módosítva: 3 éve
0