Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
302
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tangens függvénnyel közvetlenül tudod számolni a kérdéses szöget.

`tanalpha=a/b` = `10/15` = `2/3`

`alpha` = 33,69°. és `beta` = 90-alpha` = 90-33.69 = 56,31°
0