Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Kérlek segítsetek!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Vegyük úgy, mint egy háromszöget:
`c=122` `m`
`alpha=7°35'`
`a=?`

`sinalpha=a/c`

`sin7°35'=a/(122)`

`a=122*sin7°35'≈16.1` `m`

b)
`sinalpha*a`
Módosítva: 3 éve
0