Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1174
10cm oldalú négyzet egyik oldalát 40%al noveljuk, a masikat vmennyivel csokkentjuk, ugy, h ugyan akkora teruletu teglalapot kapunk. Mekkora a teglalap kerulete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Teredeti=10*10=100 cm²
Új oldal: 10*1,4=14 cm
Túj=Teredeti=a*b=14*b=100
14b=100
b=50/7cm∼7,14 cm

K=2(a+b)=2(14+7,14)=42,28 cm
0