Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Egy tömör vasgolyó tömege 2 kg. A vas sűrűsége 7,8 kg/liter.

Mekkora a sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2 \ kg)/(7,8 \ (kg)/l)=2/(7,8) \ l=256,1 \ cm^3`


`r=root(3)((3V)/(4pi))=root(3)((3*256,1)/(4*pi))=color(red)(3,94 \ cm)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válasz elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1