Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell ezt a logikai szita/halmazos feladatot megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Sziasztok!

Hogyan kell ezt a logikai szita/halmazos feladatot megoldani?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15 fő matek szakkörösből `15*80/100` = 12 fő kosarazik is. (15-12=3 fő csak matekos)

12 fő az a kosarasok 30 %-a, aki mindkettőre jár

Ha 12 fő felel meg a 30 %-nak, akkor

mennyi felel meg 100 %-nak?

x = `100/30*12` = 40 fő kosarazik.
1