Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
592
A pénzem ötödrészén egy ceruzát, 30%-án egy könyvet, harmadrészén füzetet vásároltam, és még így is megmaradt 95 fityingem.
a) Hány fityingem volt?
b) Mennyibe került egy ceruza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=1/5x+3/10x+1/3x+95`

`30x=6x+9x+10x+2.850`

`5x=2.850`

`color(red)(x=570)` fityingem volt.



b.)
`1/5*570=color(red)(114)` fityingbe került egy ceruza.


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válasz elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm
Módosítva: 3 éve
0